receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitBylinné kávy v novém kabátě.
Bylinné kávy neobsahují kofein, ani jiné návykové látky. Jemně uklidňují mysl a ...

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


Tofu s mrkví a banánen

Potřebujeme:

kostka jemně ochuceného (lahůdkového, zeleninového)
nebo bílého tofu

dvě středně velké mrkve

hrstka slunečnicových semínek

malý banán, pórek

šťáva z půlky citronu

asi deci bílého vína (nebo i více
, záleží na Vaší chuti)

sůl, olej, mletý zázvor a skořice

Na trošce oleje posmažíme pórek s nakrájenou mrkví, přisypeme slunečnicová semínka, zalejeme bílým vínem a citronovou šťávou a dusíme. Pak osolíme, přidáme po špetce zázvoru a skořice, podlejeme a dusíme, dokud se voda z větší části nevypaří (moc dobré je, když mrkev není zcela měkká, ale "na skus"). Přidáme na kolečka nakrájený banán a na kostky nakrájené tofu a ještě chvíli pod poklicí prohříváme. Můžeme podávat s oblíbenou přílohou, ale nejlepší je toto jídlo jen samo o sobě.
Je to mlask pro mlsouny, neb laská jazýček příjemně sladkokyselou chutí :-) .

Romanka