Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
Tofu s mrkví a banánen
Potřebujeme: kostka jemně ochuceného (lahůdkového, zeleninového) dvě středně velké mrkve hrstka slunečnicových semínek malý banán, pórek šťáva z půlky citronu asi deci bílého vína (nebo i více sůl, olej, mletý zázvor a skořice Na trošce oleje posmažíme pórek s nakrájenou mrkví, přisypeme slunečnicová semínka, zalejeme bílým vínem a citronovou šťávou a dusíme. Pak osolíme, přidáme po špetce zázvoru a skořice, podlejeme a dusíme, dokud se voda z větší části nevypaří (moc dobré je, když mrkev není zcela měkká, ale "na skus"). Přidáme na kolečka nakrájený banán a na kostky nakrájené tofu a ještě chvíli pod poklicí prohříváme. Můžeme podávat s oblíbenou přílohou, ale nejlepší je toto jídlo jen samo o sobě. Romanka |